Bengaals
Deze Bengaalse curry poeder is samengesteld uit koriander, gember, kurkuma, peper, kruidnagel, komijn, kaneel, fenegriek, knoflook en mosterd en is een beetje zoetig van smaak. Zeer geschikt om een Bengaalse viscurry mee te bereiden.
Curry poeder is een mengsel van zeer verschillende specerijen gebaseerd op de Indiase en Zuid Oost Aziatische keuken. De vele verschillende curry mengsels die er zijn, worden vooral gebruikt in India, Thailand, Indonesië, Pakistan, Engeland, Nederland en Suriname.
Het woord curry is een Engelse en het woord kerrie is een Nederlandse verbastering van het Indiase woord "kahri" dat saus betekent.
Hoewel samenstellingen per regio en per kok nogal kunnen verschillen, zijn er wel een aantal basiselementen in elke curry en dat zijn gedroogde chilies, korianderzaad, komijnzaad, fenegriekzaad, mosterdzaad, peperkorrels, kurkuma en gember. Kardemom en kaneel zijn vaak niet standaard toegevoegd maar door dat wel te doen, wordt de curry zoet en fris. Over het algemeen geldt dat hoe roder een mengsel van kleur hoe heter de curry vanwege de (rode) chilies.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.