Cayenne peper
De cayennepeper, ook wel rode peper of chilipeper genoemd, komt oorspronkelijk uit Midden en Zuid Amerika en is vernoemd naar Cayenne de hoofdstad van Frans Guyana.
Chilipepers zijn rijker aan vitamine C dan citrusvruchten en bevatten ook vitamine A, B1, B2, B3 en B6. Verder bevatten chilipepers alpha en beta caroteen dat een anti-oxidant werking heeft. Deze stoffen dragen bij aan een goede stofwisseling van het lichaam. Chilipepers bevatten verder ook de mineralen ijzer, mangaan, kalium en magnesium.
Cayennepeper maakt gerechten lekker en heet en heeft een subtiele verbeterende smaakkwaliteit.
Cayennepeper is onmisbaar om gehakt lekker en pittig op smaak te brengen als onderdeel van de chili con carne maaltijd. Cayennepeper is ook ideaal om een tomatensaus meer pit te geven.
De cayennepeper scoort redelijk wat betreft scherpte, namelijk tussen 30.000 en 40.000 capsaïcine eenheden op de Scovilleschaal. De capsaïcine zorgt niet alleen voor de hitte maar heeft ook een genezende en antibacteriële werking. De oude Maya's en Inca's gebruikten deze chilipepers ruim 7000 jaar v.Chr. niet alleen als voedingstof maar ook als medicijn.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.