Kurkuma wortel
Kurkuma, ook wel geelwortel of turmeric genoemd, staat bekend om de felgele kleur die het geeft aan gerechten. Het geeft een zachte, warme smaak en aroma die sterk de smaak van de Aziatische keuken bepaald. Verder is kurkuma een belangrijk ingrediënt in kerriepoeders en Indiase masala's.
Voeg kurkuma toe aan bonen, kip, eieren, sauzen, soepen, vis, vlees, rijst en spinazie. Kurkuma geeft gebakken vlees, kippenblokjes en aardappelen een mooie korst. In de Noord-Afrikaanse keuken wordt kurkuma veel gebruikt bij lamsvlees en groentenschotels.
Gebruik in combinatie met Zwarte Peper voor een betere opname van de goede bestanddelen van Kurkuma.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.