Kardemom peul
Groene kardemompeulen hebben een frisse, bloemige smaak met een warm, krachtig en pikant aroma. Kardemom bestaat uit een groene peul gevuld met kleine zwarte zaadjes met een intense, frisse smaak. Het gebruik van kardemom versterkt zowel hartige als zoete smaken.
De groene peulen worden gebruikt in thee, soepen en sauzen. Kardemom is onweerstaanbaar in dranken zoals koffie (Arabische koffie), warme wijn (glühwein) en chocomelk. Geeft pikante frisheid aan stoofpotjes en andere schotels. Kardemom geeft veel extra smaak aan zoet gebak, taarten en confituur. Het is geweldig bij bereidingen met fruit zoals appels, peren en sinaasappels. De kardemom peulen bevatten 12 tot 20 zwarte zaadjes (granen) die je kan malen.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.