Soepmix Erwtensoep (zonder zout)
Maak zelf de heerlijkste Erwtensoep (Snert) zonder zout.
Samenstelling: Karwijzaad, korianderzaad, selderijzaad, selderijblad, peper, ui, groenten(ui, wortel, prei, paprika).
Recept Erwtensoep
500 gram Spliterwten (1 nacht laten weken in water)
1 rookworst
200 gram spek
2 varkenspoten of krabbetjes
1 prei
2 ui
3 aardappelen
1/2 knolselderij
laurierblaadje
2 eetlepels Soepmix
Spoel de spliterwten en breng ze samen met 2 liter water, ontbijtspek, laurierblaadje en varkenspoten aan de kook. Eventueel schuim dat boven komt drijven verwijderen met een schuimspaan. Laat op laag vuur circa 10 minuten trekken.
Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei in halve ringen. Pel en snijd de uien in grove stukken. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snijd de knoflook grof. Schil en snijd de wortels en knolselderij in blokjes. Voeg de groente toe aan de soep. Laat de soep circa 3,5 uur rustig koken en roer af en toe goed door. Eventueel aanvullen met water.
Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Schep de varkenspoten en het spek uit de soep. Gooi de varkenspoten weg. Snijd het spek fijn en roer door de soep. Breng op smaak met 2 eetlepels Soepmix. Eet smakelijk!!!!